Menu

Lille Mirakel

Alt om babyshower-ideer og inspirasjon til dåp

Babyshower: kommet for å bli

Tradisjonen med å feire den gravide har eksistert i lang tid i Norge. Helt tilbake til 1400-tallet har det vært god tradisjon at famile og venner feirer den gravide med å gi materielle gaver som klær, leker og mat. Gavefesten var ikke bare en trivelig feiring med venner og familie, men tjente også som en anledning til kunnskapsformidling om barneoppdragelse og som en kjærkommen startkaptial for familien.

Babyshower-tradisjonen i Norge

Babyshower er en tradisjon vi har adoptert relativt nylig fra USA. Der ble denne barnegavefesten populær i babyboomperioden i 50- og 60-årene, ikke minst drevet frem av etterkrigstidens økte levestandard og nye forbruksmønstre. Den nye tradisjonen med å "dusje" den vordende mammaen med gaver har også fått æren for å ha skapt en mer avslappet amosfære rundt graviditeten og temaet i seg selv.

Babyshower skiller seg mest ut fra tidligere fødselsfesttradisjoner i Norge med at gavene gis før fødselen, og i dag en det ikke uvanlig at at man velger enten eller - babyshower i forkant av fødselen eller den gamle tradisjonen med gaver til babyen når den lille har kommet til verdenen.