Menu

Bamsekake

Image: 2018-07/bamsekake-min.jpg

Glutenfri bamsekake med sjokolade

Ingredienser

 • 150 g smeltet smør
 • 7,5 dl kefir
 • 5 dl sukker
 • 1 ss natron
 • 2 dl sjokoladepulver (Oboy, Nesquick)
 • 10 dl hvetemel

  Smørkrem med smak av kokos;
  - 50 g myk melange
  - 50 g mykt meierismør
  - 300 g siktet melis
  - 1,5 ts vaniljesukker
  - 3 ss kokosmelk


  Fremgangsmåte

  1. Pisk smør og melis sammen til en hvit og luftig masse. Tilsett vaniljesukker og kokosmelk, og miks noen minutter til alt er godt blandet. Denne kremen er fin og pynte figurkaker med, tilsett farge etter ønske. Doble oppskriften for å dekke en figurkake.
  2. Bre et tykt lag på siden til figuren din, vi har valgt å lage bamse. Se bilde. Bruk spatula, art.nr. 409-6018 fra Cacas er myk og god å jobbe med.
  3. Farg opp en kontrastfarge til å tegne opp alle detaljer, vi har brukt mørk rosa og tip nr. 3 fra Cacas. Du finner en mal inni alle figurformer, bruk denne som mønster. Du vil også kunne se konturene på kaken som viser deg hvordan du tegner på detaljene. Når dette er gjort, gjenstår det å fylle inn med alle fargene, stjerne for stjerne. For en detaljert figur, bruk liten tip, f.eks nr. 16, art.nr. 402-16. Dette gir det fineste resultatet. Hvis du ikke ønsker å bruke så mye tid, kan du bruke f.eks tip nr. 21 fra Cacas.


  Tips

  Det er viktig at smørkremen har riktig konsistens, ellers blir denne sprøytingen fryktelig tung. Tørr krem gir hardt resultat, tynn krem gir stjerner som flyter ut. Husk at dersom du skal tilsette mye farge, kan det hende at du
  må holde igjen noe av væsken i smørkremen for at den ikke skal bli for tynn. Hentet fra Caca
   

  « Aniskaramell - God gammeldags eplekake »